ÇALIŞMA RAPORU - GENEL BİLGİLER VE PROJELER
25 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrasında vakfın yeni yönetimi en üst düzeyde uyum ve istekle çalışmalara başlamış ve aynı seviyede sürdürmektedir.
İlk olarak yeni vakıf merkezimize göre vergi dairesi de değişmiş ve bu anlamda yasal zorunluluklar yerine getirilerek vakıflar bölge müdürlüğüne bildirimde bulunulmuş, yeni bir web sitesi oluşturulmuş, geçtiğimiz yaz gerçekleştirilen spor hareket eğitimi çalışmalarından kalan yemek borcu ile vergi borçları ve İncek tesislerinde 2011 yılı Kasım ayı başına kadar çalışmış olan bekçinin sigorta borcu ödenmiştir.
Çalışmaların 5 ana başlık altında yürütüldüğünü söylemek mümkündür;
1.Ankara Büyükşehir Belediyesi;Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri ilk iş olarak Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Fatih Hatipoğlu’nu ziyaret etmiştir. Görüşmede, belediye ile imzalanan ve belediye meclisi kararı ile de kabul edilen protokol gereğince, İncek’teki villaların amacımıza uygun şekilde tadilat ve tefrişatının yapılabilmesi için atılması gereken adımlar ve bulunduğu aşama araştırılmış, bu amaçla belediyenin Valilik aracılığıyla İçişleri bakanlığı mahalli idareler genel müdürlüğünden görüş istediği ancak gelen cevapta bazı hususlarda belediyeye harcama yapma yetkisi verilmediği anlaşılmış ve yeni bir yazı ile eksik kalan hususlarda da uygun görüş(olur) istenmiştir. Bu yazı yönetim kurulu tarafından valilik ve içişleri bakanlığı aşamalarında bizzat takip edilerek çok kısa bir sürede olumlu görüş ile cevap verilmesi sağlanmıştır.
Ancak tahsis edilen villalarda yapılacak plan değişikliği için izlenmesi gereken yasal yol ve işlemlerin tamamlanmasının daha önemli olduğu anlaşılmıştır. Çünkü bu değişiklik Çevre bakanlığı olurundan ve Gölbaşı belediyesinden de geçerek tapuda tescil edilmeden tadilata girişmek ve yeni bir yapı inşa etmek mümkün görünmemektedir. Büyükşehir belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının bu amaçla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığı’na yazı yazdığı öğrenilmiş işin vakfımız tarafından bizzat takibi amacıyla adı geçen bakanlık yetkilileri ile görüşülmüş ve sözkonusu yazının bazı eksiklikler nedeniyle beklemekte olduğu, bu eksik hususları belediyenin gidermesi gerektiği ancak belediye ile kurulan irtibatın zayıf kaldığı ve işin bu nedenle beklemede kaldığı anlaşılmış, bakanlık ile belediye yetkililerinin koordinasyonu sağlanmıştır. Bakanlık olurundan sonra Büyükşehir ve Gölbaşı belediyesi plan değişikliğini karar organlarından geçirecek ve tapuya da şerh edileceği belirtilmiştir.
Anlaşılan şudur ki, tüm kamu kurumları bize ve isteklerimize kurumsal ve çok sıcak bakmakta, desteklemekte ancak işlemler bizzat takip edilmediğinde bürokrasi ağır işlemektedir.
Aynı şekilde Gölbaşı belediyesi İmar işleri ile yapılan görüşmede de, yakın takip ile plan değişikliği işlemin ve tapuya kaydının daha kısa sürede yapılacağı söylenmiştir.
Belediye yetkilileri plan değişikliği gerçekleştikten sonra villalarda istediğimiz tadilatın yapılabilmesi için belediye ihale açacağını ve ihaleyi alan tarafından tadilat ve donanımın yapılacağını ve yine aynı şekilde eğitim araç gereçleri ile spor tesisi için gerekli alet ve malzemelerin alınacağını ifade etmiştir.
Ancak bir süre daha beklenerek, gerek belediye ve gerekse Çevre bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmede, plan değişikliğinin çok güç olduğu, özellikle talebin sağlık tesisi kurulacağı şeklinde yapılmış olması nedeniyle ekstra iş ve işlemler yapılması gerektiği, jeolojik etüt raporu gibi isteklerin olduğu, bütün bunların tamamlanmasından sonra bakan oluruna sunulacağı ve 1,5-2 yılı bulabileceğinin belirtilmesi üzerine, daha kısa sürede faaliyete geçmenin yolları araştırılmış, bizim isteğimiz doğrultusunda, hem belediyenin hem de çevre bakanlığı yetkililerinin önerisi ile plan değişikliğinden vazgeçilmiş, vakfın amacına uygun faaliyetlilerin mevcut şartlarda yapılabileceği, kurulacak tesisin sağlık tesisi olmayacağı, tesislerin bahçesine portatif eklentiler yapılmak suretiyle binaların mevcut haliyle kullanılabileceği kararlaştırılmıştır.
Ancak bu sefer belediye mali işler dairesi başkanlığının talebi doğrultusunda, protokolde değişiklik yapılması gerekmiş, bu değişiklik belediye meclisinin Temmuz 2012 tarihli toplantısında kabul edilmiştir.
2011 yılında kabul edilip belediye meclisinden geçen protokolün vakıf yöneticileri ve belediye genel sekreteri tarafından imzalanmamış olduğu anlaşıldığından ve mali işler dairesi başkanının imzalar tamamlanmadan binalarda abonelik kurulması için gerekli ödeneği çıkartamaması nedeniyle, genel sekreterin imzası beklenmiş, genel sekreter bazı çekincelerini belirterek imzalamaktan kaçınmış ve uzun görüşmeler sonrasında Ağustos 2012 sonlarında protokolü imzalamıştır.
Bundan sonra mali işler dairesi başkanlığı binalarda aboneliklerin kurulması amacıyla 120 bin tl civarında ödenek çıkartmıştır. Belediye yetkilileri bunun üzerine abonelik işlemlerine başlamış, doğal gaz aboneliği sorunsuz tamamlanmış, fakat elektrik ve su aboneliğinde sorunlar çıkmıştır. Elektirik aboneliği için müteahitin kullandığı trafonun kullanılması mümkün bulunmadığından elektrik projesi bir firmaya ihale edilmiştir. Su aboneliği için A blokta sorun bulunmamakla birlikte dışarıdan gelen su borusunun bağlantısı Vakıf tarafından yaptırıldıktan sonra belediye tarafından sayaç bağlanmıştır. B ve C blokları yapan taşeron firma faal durumda olmadığından ulaşılamadığı ve beton faturası olarak belirtilen rapor elde edilemediğinden ASKİ’nin abonelik tesis edemeyeceği belirtmiş, belediye yetkilileri A bloktan B ve C bloklara geçiş yapmayı önermiş ancak tesisatçılarla yaptığımız görüşme ve yerinde yapılan inceleme sonrası aynı yerden üç binaya verilecek suyun yeterli olmayacağı anlaşılmış ve belediye yetkililerine durum iletilmiştir. Her binaya ayrı abonelik kurulmasının bir şekilde sağlanması istenmiş, ASKİ genel müdürü ile ve Abone İşleri Daire Başkanı ile görüşülmüş, ancak söz konusu faturalar olmadan yüksek tutarlı cezalar karşılığında abonelik yapılabileceği belirtilmiş, belediye bu bedeli ödemekten kaçınmış ve tek abonelik ile yetinilmesini istemiştir. Bunun üzerine binaları yaptıran Portaş aracılığı ile yüklenici firma ve taşeron firma yetkililerine ulaşılmış, uzun aramalardan sonra bir şirket yetkilisinin evinden söz konusu faturalar bulunarak vakfımıza gönderilmiş, belediye yetkilileri ile yeniden görüşülerek abonelik işlemlerine başlanmıştır. Abonelik işlemlerinden önce su bağlantısının kurulması gerektiğinden binaların önündeki asfalt yolun kazılması ve masrafına ilişkin kazı raporunun hazırlanıp ödenek çıkartıldıktan sonra su ve sayaç bağlantıları kurulacaktır.
2-Ziyaretler; Öncelikle vakfımıza ait, vakfı ve amaçlarını anlatan bir dosya hazırlanmış ve ziyaret edilen her kişi ve kuruluşa verilmiştir. Bu ziyaretlerin pek çoğunun ayrıntısı vakfın web sitesinde yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.
+ Sırasıyla Atılım Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi rektörleri ile görüşülmüş, üniversitelerin her türlü etkinliklerinde, bahar şenliklerinde işbirliği yapılarak vakfımızın stantlarının açılması, tanıtımının yapılması, vakfımıza ait afiş ve duyuruların dağıtılması gibi genel konular yanında özel projeler geliştirilerek çalışılması kararlaştırılmıştır.
Atılım Üniversitesi mimarlık fakültesinin bir gurup öğretim üyesi ve öğrencileri ile birlikte villalara gidilmiş ve bizim için birden çok mimari proje hazırlamaya başlamışlardır.
Yine Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile gerçekleştireceğimiz ortak proje kapsamında çocuklarımızın diş tedavilerinin burada yapılması sağlanmış, bunun için fakültenin ilgili birimlerinin otizm hakkında bilgilendirilmesi için eğitim çalışması yapılmış ve çocukları hazırlamak ve velileri bilgilendirmek amacıyla bir broşür hazırlanması düşünülmüştür. Ankara da bulunan diğer üniversitelerle de aynı amaçla görüşmeler yapılacak ve her birisi ile ayrı ayrı genel ve özel projeler yürütülmeye çalışılacaktır.
+ Yine Keçiören, Çankaya ve Mamak ilçe belediye başkanları ile görüşmeler yapılmış, işbirliği yapılması kararlaştırılmış, destek sözü alınmıştır.
+ Ankara Valisi sayın Alaattin Yüksel ile yapılan görüşme çok olumlu geçmiştir. Valinin otizm konusuna çok ilgili ve otizm hakkında bilgi sahibi olduğu gözlenmiş, ilişkilerin devam edeceği, her türlü desteğin –özel idarenin maddi imkanları da dahil-verileceği beyan edilmiştir.
+ Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı başkanı Sn. Veli SARITOPRAK ziyaret edilmiş. Bizim için pek çok etkinlik yapabileceklerini belirtmişlerdir. Dedikleri gibi kendi yazılarının çıktığı gazetelerde vakfımıza ilişkin haber ve duyurular yayınlanmıştır. Şimdi iş adamları ile somut gelir elde edici proje-etkinlik hazırlayacağız.
+ Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ziyaret edilmiştir (16 Şubat 2012)
+ Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin ÇİFTÇİ ziyaret edilmiş (12 Şubat 2012)İş eğitimi ve meslek edinme konusunda birlikte çalışmayı önerdiler. Görüşmelerimiz devam ediyor, birlikte tesisi ziyaret edeceğiz ve ortak proje yapacağız.
+ 20 Mart 2012 tarihinden başlayıp 1 Haziran 2012 tarihine kadar ODTÜ YDEB Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü Prof. Dr. Perihan Savaş önderliğinde 12 ODTÜ-Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğrencisi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Otizm Vakfı ile gönüllü çalışma yapmışlardır. Çalışmaları vakfımız adına Genel Sekreter burhan Hızır yürütmüştür.
+ 22 Mart 2012 tarihinde TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreter Prof.Dr. Adem ŞAHİN ziyaret edilmiştir.
+ CEPA alış veriş merkezi sahibi İsmet Celepci ile görüşülmüş ve AVM’nin her türlü imkânından yararlanabileceğimiz ifade edilmiştir. Nisan ayı boyunca etkinlikler yapmamız sağlanarak, tanıtımımız için gerekenleri yapacaklarını, müzik sistemlerinden ve platformdan istediğimiz şekilde yararlanacağımız sözü verilmiştir. Bu kapsamda TRT çocuk korosu 22, 23 Nisanda bizim için cepa avm de yer almış, 4 gün boyunca gelir amaçlı stantlar açılmış ve tanıtım yapılmıştır. Ayrıca yardım kutuları konulmuştur.
+ Ankara Fenerbahçeli İşadamları Derneği yönetim kurulu toplantısına davet edildik, Vakfımızı ve amaçlarını anlattık. Genç işadamları 2012 yılını otizm vakfına destek ve işbirliği yılı olarak ilan ve kabul edeceklerini, ilk iş olarak vakıf yararına bir yemek düzenleyeceklerini ifade ettiler.
+2-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında CEPA AVM Ege Art Resim sergi salonunda Ankara lı 20 ressamın katılım ve desteği ile Otizm vakfı yararına resim sergisi düzenlenmiş olup;kalan resimler vakfımıza bağış olarak bırakılmıştır.
+ Çankaya Rotaryan kulübü yönetimi ile görüşme yapılmış ve işbirliği yapılması kararlaştırılmış, 19 Mayısta CEPA AVM’de yaptığımız tanıtım etkinliğine katılarak katkıda bulunmuşlardır.
+ Yeni afiş ve el broşürleri bastırılmıştır.
+ TBMM’den bazı milletvekilleri ile görüşmeler yapılmış, her zaman yanımızda alacakları sözü alınmış ve yine meclis başkanı Cemil Çiçek ile ailelerimizin de katıldığı bir görüşme yapılmış, vakıf ve amacımız anlatılmıştır.
+ 30 Mayıs 1-2-3 Haziran 2012 tarihlerinde Otizm Vakfı Çay yolu Platformu 8.Gençlik Şölenine tanıtım yapmak ve gelir getirici standı ile katıldı. Dört gün boyunca çok sayıda kişi ile temasımız oldu, oldukça faydalı geçti…
+ Özürlüler koordinasyon merkezi toplantısı 17 Mayıs 2012
AK Parti Genel Merkezi Sosyal İşler Başkanlığı Özürlüler Koordinasyon Merkezin de otistik birey ve ailelerin yaşadıkları sorun ve öneriler hakkında ÖKM Başkanı Murtaza Yetiş (Adıyaman Milletvekili),Tülay Selamoğlu (Ankara Milletvekili),Muzaffer Yurttaş (Manisa Milletvekili),Gürsoy Erol (İstanbul Milletvekili)görüşme yapıldı. Yönetim kurulundan bir üyemiz toplantıya iştirak etti. Görüş ve isteklerimiz dosya halinde iletildi. Bir gün sonra İstanbul’da Topkapı sarayında yapılacak geniş katılımlı toplantının ön çalışması olduğu, yeni yasal düzenlemelerde yararlanmak amacıyla görüşüldüğü belirtildi ve her türlü sıkıntımızda destek olacakları sözünü verdiler.
+ 28 Mayıs 2012 pazartesi günü TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesinde hem Otizmin anlatımı, hem Otizm Vakfı tanıtımı hem de gelir getirici faaliyet olarak kermes düzenledik.
+ Chef8 2012 etkinliğinde yönetim kurulu olarak yer aldık. Her yıl geleneksel hale gelen etkinlikde Otizm Vakfının tanıtımı yapılarak amaçlar ve yardım toplama kampanyası hakkında bilgi verildi. Vakıf Başkanımız bir konuşma yaptı.
+ Otizm Vakfı Yönetim Kurulu 31 temmuz 2012 Salı günü Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen’i ziyaret etti. Mustafa İsen zaten engelliler konusunda Cumhurbaşkanlığı olarak çalışmalarının olduğunu, bundan böyle toplantılara Otizm Vakfını da çağıracaklarını ifade ettiler.
+ 2012 yılı yaz okulu açtık. 2 ay süren çalışma çok yararlı geçtiği geri dönüşlerden anlaşıldı. Gazi üniversitesi spor tesislerinden yararlandığımız çalışmada öğle yemeğini Keçiören belediyesi ücretsiz karşıladı. Haftada iki gün Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde hocaların gözetiminde çocuklarımız çalışmalar yaptılar. Servisin bir kısmını ücret ödemeksizin karşılattık.
+ 01/10/2012-Otizm Vakfı Yaz Okulu çalışmaları kapsamında Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi resim ve seramik bölümlerinde yapılan çalışmaların sergisi Başkent Üniversitesinde 5 gün sergilenmek üzere açıldı. Açılışta Otizm Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Kenan Araz,Rektör Yardımcısı Prof.Dr Abülkadir Varoğlu,Dekan Prof.Dr Adnan Tepecik,Yrd.Doç.Dr Eylem Tataroğlu,Uzman Sibel Aktaş,Başkent Üniversitesi Fakültelerinin tüm Dekanları ve Öğretim üyeleri ile yaz Okulu projesine katılan çocuklarımız ve aileleri bulundu.
+ 08/010/2012 günü de Otizm Vakfı yaz okulu projesi kapsamında Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirdiği resim ve seramik çalışmaları Kanal B televizyonuGünce Programı canlı yayında anlatıldı. Programa Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr Adnan Tepecik,Öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr Eylem Tataroğlu,Uzman Sibel Aktaş ve Otizm Vakfı adına Başkan Yardımcısı Cengizhan Soneren katıldı.Programın sunuculuğunu Altan Alkan yaptı.
+ Çeşitli televizyon ve radyo programlarına katıldık, gazete ve dergilerde yer aldık.
+ 18/10/2012 günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Dayanışma Topluluğunun daveti üzerine, Lösev ve Eğitim Gönüllüleri vakfının da katıldığı tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katıldık. Yeni gönüllüler edindik.
3- Yardım Toplama; Yardım toplama Kanunu uyarınca, vakfımız adına yardım toplanabilmesi için, toplayacağımız yardımı nerede harcayacağımıza ilişkin bir proje hazırlanarak valilik dernekler müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmekte olup, bu proje tarafımızdan detaylı bir şekilde hazırlanarak adı geçen müdürlüğe verilmiş, hazırladığımız dosya son derece olumlu bulunmuş, il dernekler müdürü bu amaçla yetkililerle birlikte vakfımızı ziyaret ederek yerinde inceleme de yapmış ve yardım toplama iznini en geniş şekilde vermişlerdir. Bu izin bir yıl için geçerli olup, bir yıl daha uzatılması mümkün olabilmektedir.
Esas çalışmamız, bundan sonra başlayacaktır. Çok iyi planlanmış bir yardım kampanyası yürütmemiz gerekiyor. Bunun için;
+ Güçlü bir tanıtım için basın yayın organlarında yer alacağız. Bazı dergi ve gazetelerde haberlerimiz çıkmaya başladı.
+ GSM firmaları ile sözleşme imzaladık, bu amaçla bir bankada yeni bir hesap açtırdık.
+ Çeşitli toplantılar ve etkinlikler düzenliyoruz.
+ Kampanya kapsamında TV ve radyo programlarına katılacağız, katılıyoruz.
+ Kamu spotu gibi tanıtım filmi veya filmleri hazırlatıp, bunların televizyonlarda, radyolarda ve internet ortamında yayınlanmasını sağlayacağız,
+ Afiş, broşür gibi araçlarla yardım kampanyasını duyuracağız, devam ediyoruz.
+ Bazı yerlere yardım kutuları koyacağız, CEPA AVM ye koyuldu.
+ Doğrudan yardım alacağız, para veya her türlü ayni ihtiyaç malzemesi, hibe araç ve taşınmaz,
+ Düzenli gelir getirici iktisadi iş ya da işler,
+ 5 tl otomatik ödeme talimatı verilmesi veya gsm mesajı ile yardım için bütün kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odaları, esnaf odalarına duyuru yapıyoruz ve yapacağız
+ konser ve yemek düzenlenmesi
+ kermes
Yukarıda saydığımız bu amaçlardan birçoğunu gerçekleştirdik ve halen gerçekleştiriyoruz.
4-Eğitim Seminerleri;
Atılım Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Otizm Eğitim semineri,
Sunum yapan:Arif Babacan-Zihinsel engelliler sınıf öğretmeni
Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerine, Otizm Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin İç mimari projesini gönüllü olarak çalıştıkları için Otizm, konusunda farkındalık ve duyarlılık yaratmak amacı ile 16 Şubat 2012 tarihinde Özel eğitim Öğretmeni Arif BABACAN tarafından Otizm Eğitim seminerleri verilmiştir. Seminere Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr.Feray ÜNLÜ, Öğ.Gör.Özlem ASLANTAMER, Mimarlık Bölümü Öğ.Üyesi Prof.Dr Mutbul KAYILI ile 28 Öğrenci katılmıştır.
Atılım üniversitesi Mimarlık Bölümü Eğitim Semineri,
Sunum yapan:Hacı Şahin:Zihinsel engelliler sınıf öğretmeni
Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine, Otizm Vakfı Yaşam Merkezinin Ana Okulu ve Kreş projesini gönüllü olarak çalıştıkları için Otizm, konusunda farkındalık ve duyarlılık yaratmak amacı ile 21 Şubat 2012 tarihinde Özel eğitim Öğretmeni Hacı ŞAHİN tarafından Otizm Eğitim seminerleri verilmiştir. Seminere Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi prof. Dr Mutbul KAYILI ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr.Feray ÜNLÜ ve 12 Öğrenci katılmıştır.
Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Eğitim Semineri,
Sunum yapan: Hacı Şahin: Zihinsel engelliler sınıf öğretmeni
2 Mart 2012 Cuma günü Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Konferans salonunda Özel Eğitim Uzmanı Hacı Şahin tarafından Diş Hekimlerine Otizm hakkında bilgilendirici kısa bşir seminer verildi. Diş Hekimliği Hastanesi tarafından otistik bireylerin tedavilerinin yapılmasının planlamasında ilk olan bu toplantı sonucunda iyi bir hizmet verilebilmesi için neler yapılacağı görüşüldü. Çizilen yol haritasına göre hareket ederek, koşulların oluşmasından sonra tedavi hizmetlerine başlanılmıştır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Semineri,
19 Nisan 2012 tarihinde Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Arif Babacan tarafından Engelsiz ODTÜ Birimi sorumlusu Yrd. Doç.Dr Zeynep Sunar, 16 öğrenci ve 4 öğretim üyesine otizm konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Eğitim Semineri,
Sunum Yapan: Sema Büyükkarakaya: Psikolog
18 Nisan 2012 tarihinde Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünde Yrd. Doç.Dr Çağla Gür ve 46 öğrencinin katıldığı otizm seminerini psikolog Sema Büyükkarakaya sunmuştur.2 saat den fazla süren sunumda konuya ilgi gösteren yüksekokulun diğer bölümlerinden öğrencilerde sonradan katılmışlardır.
TOBB ETÜ Eğitim Semineri,
28 Mayıs 2012 pazartesi günü TOBB ETÜ de Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Hacı Şahin tarafından Otizm sunumu yapılmıştır. Sunuma hem üniversitenin hocaları hem de öğrenciler ilgi göstermişlerdir.
TOBB ETÜ Sosyal Dayanışma Topluluğu Etkinliği Otizm Bilgilendirme,
Sunum yapan:Güzide Tekeş:Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
18 Ekim 2012 tarihinde Sosyal Dayanışma Topluluğunun düzenlediği etkinlik de Vakfımız yönetim kurulu üyesi Güzide Tekeş Otizm bilgilendirme sunumu yapmıştır.
Ankara Plato Meslek Yüksekokulu Otizm Semineri
Zihinsel Engelliler sınıf öğretmeni Arif BABACAN tarafından 06/12/2012 tarih (perşembe günü)saat 9.30-12.30 arasında Ankara Plato Meslek Yüksek Okulu Sağlık Bilgisi dersinde Otizm konulu seminer verilmiştir. Vakıf amacı doğrultusunda farkındalık ve duyarlılık yaratmak için sürdürdüğü eğitim seminerleri ile aynı zamanda alanda çalışacak eğitmenlere de destek olunmuştur.
5-Diğer faaliyetler;
+Vakıf başkanı Suat Karaküçük hocanın tüm gelirini vakfa bağışladığıTERAPATİK REKREASYON kitabı yayınlandı ve satışı başladı.
+ Atık projesi devam ediyor. Gazi üniversitesinde yeni bir atık yeri hazırlandı. Ayrıca kamu kurumları atıklarının alınması için görüşmeler yapıyoruz.
+ İngiltere’deki bir otizm kuruluşu ile irtibata geçildi. Özellikle eğitimci yetiştirilmesi konusunda destek vaat ediyorlar. Yine İsrail bu konuda gelişmiş ve bizimle ilişkileri geliştirmek istiyorlar.
+ Banka hesap numaralarının 4 haneli olması ve hatta aynı hesap numarası ile farklı bankalarda hesap açılması konusunda çalışılıyor. Bunlar çok özel numaralar olduğundan kolay kolay verilmiyormuş.
+ Tesislerde ve yolda otizm vakfı tabelalar hazırlandı. Yerlerine konuldu.
+ siyasetçi, sanatçı, akademisyen vs. kamuoyunda bilinen tüm ünlülere ve çeşitli kurumlara ulaşmaya çalışıyoruz, kendimizi anlatıp destek istiyoruz.
+ Bilimsel kurullar oluşturuyoruz.
+ Çalışma gurupları oluşturulmasını istiyoruz, bütün üyelerimizi ve yakınlarımızı, tanıdıklarımızı, onların yakınları ve tanıdıklarını bizim kampanyamıza katılmaları, başkalarına da haber vermeleri için ulaşmalıyız. Bu amaçla hazırladığımız bir metni kişi ve kuruluşlara gönderiyoruz, amacımızı ve ihtiyaçlarımızı belirtip destek istiyoruz.
+ Basın bülteni ile etkinliklerimizi duyurmaya çalışıyoruz
+ TRT de bir tanıtım filmi hazırlattık, daha öz ve kısa bir film ve özgün bir müzik için görüşüyoruz.
+ Gazi Üniversitesinde, BESYO desteği ile kış dönemi hafta sonları yaptığımız gönüllü spor etkinliğini, üniversite rektörünün değişmesi ve yeni rektörün bu tür faaliyetlere izin vermemesi nedeniyle bu etkinliğe bu dönem başlanamamıştır. Ancak gerek Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin araya girmesi ve gerekse bazı velilerimizin girişimleri ile üniversitenin rektörü ile yeniden vakıf adına görüşmeler yapılmış ve biraz gecikmeli de olsa bu etkinliğe başlanmasına karar verilmiştir.