OTİZM VAKFI EĞİTİM TESİSLERİ YENİ YAPILARI VE YENİ KURULUŞLARI İLE HİZMETİNİZDE
Merkezi Ankara’da bulunan Otizm Vakfı, 2010 yılında kuruldu. Kurucuların tamamına yakını otistik çocuk anne ve babasıdır. Vakfımızın amacı özetle; otistik çocukların her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik bir yaşam ve bakım merkezi kurmak, farklı şehirlerde şubeler veya temsilcilikler açarak otistik bireylerin yaşam boyu desteklenmelerine olanak sağlamak, bu konuda model olup öncülük etmektir.
Zihinle ilgili engel gurupları ve yakınları diğer hiçbir engel gurubu ile kıyaslanamayacak derecede zor bir hayat sürmektedirler.
Otistik çocukların eğitilecekleri, eğlenecekleri, çalışıp üretecekleri, diğer insanlarla kaynaşacakları, sosyal etkinlikler yapacakları, beceriler kazanacakları, yeteneklerini geliştirebilecekleri, barınabilecekleri yapılandırılmış kurumlara büyük bir ihtiyaç bulunmaktadır.
Amacımızı gerçekleştirmek için ilk adımı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteği ile attık. Belediyenin Vakfımıza tahsis ettiği Ankara Gölbaşı İncek’te bulunan 3 binada faaliyete başladık.
Ankara İncek’te bulunan günlük yaşam merkezi 2013 yılı Haziran ayında “Spor Eğitim Merkezi” ile başlayan çalışmalarımız, “özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi” ve “iş ve mesleki eğitim merkezi”nin de açılması ile daha da çeşitlendirilmiş, zenginleştirilmiş durumdadır.
Yine “Otizm Vakfı Spor Kulübü ” ile “Otizm Vakfı İktisadi İşletmesi” kurulmuş, faaliyetini sürdürmektedirler.
Otizm Vakfı günlük yaşam merkezi, tüm otistik çocuk veya bireylere yararlı olacak model bir proje oluşturmak amacındadır. Gelecek planlarını bunun için yapmaktadır.
Geçen süre içinde daha çok fiziki ihtiyaçların sağlanması, çeşitliliğin artırılması ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi konularında yoğunlaştık. Maddi ve manevi her türlü desteğin artırılması için hareket ettik.
OTİZM VAKFI İNCEK EĞİTİM TESİSLERİ
8 dönüm üzerine 3 binadan oluşmaktadır. Kapalı alanı 3000 metrekare den fazla olup bahçesinde kauçuk zemin kaplı bir ÇOCUK OYUN PARKI yine kauçuk zemin kaplı KAPALI VE ISITMALI SPOR SALONU, üç adet 16 metre kare Çardak, 300 metre kare meyve bahçesi,6 adet çeşitli ebatta sebze yetiştirme alanı, 180 metre kilitli taştan imal kapıdan kapıya geçiş yolu, geniş çim alanlar, bahçe sulama için 30 tonluk su deposu, dışarıdan girilen her bina da 1 adet olmak üzere 3 depo, A blok spor eğitim merkezinden girilen KAPALI ISITMALI YÜZME HAVUZU mevcuttur. Yine A-B ve C blok olarak adlandırdığımız tesisler birbirlerine kapalı geçiş sistemleri ile bağlanarak Bütünleştirilmiş bir yapıya sahiptir.
A Blok Spor Eğitim Merkezi
Otizm Vakfı Spor Eğitim Merkezi ve Otizm Vakfı Spor Kulübü bu binada hizmet vermektedir. Tesislerin en büyük binasına sahiptir.
Giriş kat, Yönetim odası ve tüm tesisi IP Kamera sistemi ile izleyip, dinleyebilen ve 24 saat üzerinden gözlem ve uzun süre kayıt yapan kamera sistemi bulunmaktadır. Geniş bir hol de ziyaretçiler için oturma ve bekleme alanı bulunmaktadır. Salon da fitness kardiyo ekipmanları, kas geliştirme makine ve aletleri bulunmaktadır. Büyük mutfak ve veranda ara öğün, etkinlik ve dinlenme odası olarak kullanılmaktadır. Bina içerisinden girilerek ve eski hali ile garaj olan kısma 100 M2 kapalı alan içerisinde bir küçük bir büyük olmak üzere ortam ve su ısıtmalı 2 yüzme havuzu mevcuttur.
Üst kat, Salon kısmı oturma, yaşam alanı ve TV bölümü, büyük bir genel tuvalet, banyo ve çamaşır yıkama odası, İçinde tuvalet ve banyosu bulunan bayan soyunma odası, İhtiyaç halinde kullanılan bir yatak odası (Yorgun, hasta yada başka bir nedenden dolayı dinlenmek amaçlı), Bekçi odası bulunmaktadır.
Alt kat, Masa tenisi alanları, X Box oyun konsülü, Tatami minder ile kaplı Temel Spor Beceri odası, Tırmanma duvarı, Kavram eğitim odası, erkek soyunma odaları, duşluklar ve tuvaletler, ısı merkezi ve su deposu ile kapalı spor salonuna geçiş kısmında bisiklet park alanı bulunmaktadır. Bu kattan kapalı geçiş sistemi ile Kapalı Spor Salonuna geçilmektedir.
Kapalı Spor Salonu, 425 M2 den ibaret Isı yalıtımlı, ısıtmalı ve aydınlatmalıdır. Çocuklarımız kışın fırtınada, yağmurda ve karda, yazın ise yakıcı sıcaklarda kapalı spor salonu sayesinde olumsuz hava koşullarından etkilenmeden çalışmalarını sürdürecek, eğlenebilecek, oynayabilecekler. İçerisinde temel spor becerileri alet ve parkuru, bisiklet ve paten çalışması yapılmaktadır. Olimpik trombolin mevcuttur.
B Blok Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Kapalı spor salonundan kapalı geçiş sistemi ile B Blok bağlantılıdır.
Giriş kat, 4 bireysel eğitim sınıfı, Müdür odası, Sekretarya ve aile bekleme odası, Aile görüşme odası ile ailenin sınıfları izleme ve dinleme sistemleri bulunan oda mevcuttur.
Üst kat, 3 bireysel eğitim sınıfı, Öğretmenler odası, Berber salonu bulunmaktadır.
Alt kat, 2 alanda grup eğitim bölümü, Duyu bütünleme odası, Bireysel eğitim odası, Revir, Çocuk fitness alanı vardır.
Bu kattan cam balkon tabir edilen kapalı geçiş sistemi ile C bloğa geçilmektedir.
C Blok Özel Eğitim, Mesleki Eğitim ve Sanatsal Faaliyetler Merkezi
Giriş kat, Uygulama Mutfak evi, Uygulama Yaşam Odası, Ahşap atölyesi, Bireysel eğitim sınıfı, Yaratıcı sanatlar evi (Seramik, Dekubaj, Kağıt telkari, Taş boyama), ailenin sınıfları izleme ve dinleme sistemleri bulunmaktadır.
Üst kat, 2 bireysel eğitim sınıfı, 1 Oyun terapi odası, Uygulamalı yatak odası bölümü, büyük bir banyo, tuvalet ve çamaşır yıkama odası vardır.
Alt kat, Mutfak, kiler, Yemek servis alanı, 70 kişilik Yemekhane, Kafeterya bulunmaktadır.